Sales Coaching

Individuele training in de vorm van sales coaching is een effectief middel indien u ondersteuning wenst in de vorm van een persoon die samen met u uw professionele ontwikkeling begeleidt. Samen met mij gaat u op zoek naar nieuwe en effectieve mogelijkheden binnen uw persoonlijkheid om zo uzelf verder te ontwikkelen in uw vakgebied.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Ik ga met u mee naar een aantal van uw verkoopgesprekken bij prospects of klanten en zal elk gesprek met u evalueren. In deze evaluatie worden verbeter- en aandachtspunten besproken. Zo komen onder meer de gebruikte verkooptechnieken aan de orde. Indien u moeite hebt met het maken van klantafspraken zal de coach u adviseren en samen met u een plan van aanpak voor effectieve acquisitiegesprekken (cold calling) ontwikkelen.

Door sales coaching wordt u een spiegel voorgehouden waardoor u zich bewust wordt van zaken die belangrijk zijn voor het behalen van uw resultaat. Deze bewustwording is de basis voor verdere ontwikkeling en professionalisering.

Sales coaching voor zelfstandige professionals

Een veel voorkomende gedachte is dat verkopen alleen is voorbehouden aan verkopers. Er zijn echter voldoende situaties denkbaar waarbij men vanuit het beroep geacht wordt zichzelf commercieel te profileren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ZZP'ers of partners van accountants- en advocatenkantoren. Het vak verkopen behoort niet tot hun kerncompetentie, terwijl een zekere mate van commerciële vaardigheid noodzakelijk is voor het verwerven van klanten. Hier is dan ook sprake van het ontwikkelen van deze (latente) commerciële vaardigheden.
En of het nu gaat om het verkoopgesprek of verkooptechnieken, de authenticiteit van de persoon staat voorop.

No Non Sales werkt aan de hand van programma’s waarin bovengenoemde technieken snel en adequaat ontwikkeld worden.